Hızlı ve Öfkeli Han'ın Kullandığı Arabalar

Hızlı ve Öfkeli serisinin sevilen karakterlerinden Han Seoul-Oh (Sung Kang) 6. filmde ayrılarak hayranlarını üzmüştü. Han'ın filmlerde kullanığı araba markaları ise birçok kişi tarafından merak ediliyor. Aslında her film için ayrı bir postta araba markalarını sıralamıştık fakat bu yazımızda Han'ın her  bir filmde kullandığı arabaları göreceğiz. Seride yer alan bütün arabalar için ise: Hızlı ve Öfkeli

1. Mazda RX-7 

Han'ın en merak edilen arabalarından biri Tokyo Drift filminde gördüğümüz turuncu arabaydı. Tamamen yeniden tasarlanan estetik harikası bu arabanın markası Mazda RX7 FD3S. 1997 model Mazda'yı Han günlük işlerinde, bazı yarışlarda ve kız tavlamada kullanıyordu. Malum sahneyi hatırlarsınız.
Han ve Seen drift yaparak kız tavlıyor
Filmin sonunda ise Han kaçarken bir kaza geçiriyor ve güzelim araba ters döndükten sonra patlıyor. Bir de Mazda RX7'nin teknik özelliklerine bakalım.
Mazda RX7 orijinal hali

255 beygir gücünde bir motoru bulunan araba saatte maksimum 250 kilometre hıza ulaşabiliyor. Arka çekişli ve manuel şanzıman 5 vitesli. Motor hacmi ise 1308 cm3.

2. Ford Maverick

Bu arabayı pek merak eden yoktur ama Han kullandığı için paylaşalım. Rio Soygunu (Fast Five) filminde Toretto, ekibi çağırınca Han'ı 1971 model Ford Maverick ile gelirken görmüştük. Muhtemelen dikkat çekmemek için bu arabayı tercih etmişti. Zaten filmde pek görmemiştik.
Ford Maverick orijinal görüntüsü
100 beygir gücünde bir motoru olan araba saatte maksimum 150 kilometre hıza ulaşabiliyor. 0'dan 100'e çıkması için gereken süre ise 15,8 saniye.

3. Subaru Impreza

Yine Rio Soygunu filminde Han'ın kullandığı bir diğer araba 2011 Subaru Impreza WRX STi. Kameralardan kaçmak için test sürüşleri yaparken Han gümüş Subaru'yu tercih etmişti.
293 beygir gücünde bir motora sahip olan araba manuel 6 vites.

4. Lexus LFA

Han soygundan sonra payına düşen parayla bir Lexus LFA alıyor. Bu otomobili sadece filmin sonunda görmüştük. Bu tasarım harikası otomobilden sadece 500 tane üretilmiştir.
Bu canavar tam 560 beygir gücünde 10 silindirli bir motor bulunduruyor. Saatte maksimum 326 kilometre hıza ulaşabilir. 0'dan 100' çıkması için ise sadece 3.7 saniye yetiyor.

5. Dodge Charger SRT8

Hızlı ve Öfkeli 6 filminde uçak kovalarken Han ve sevgilisi Gisele 2012 model Dodge Charger SRT8 içindeydi.
2012 Dodge Charger SRT8 orijinal hali

465 beygir gücünde bir motora sahip olan araba saatte maksimum 280 kilometre hıza ulaşabiliyor.
Sizin favoriniz hangi araba?

Yorumlar

  1. İçlerinden en beğendiğim Mazda RX7 FD3S benim favorim.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle Lexus Lfa. Ayrı bi dünya. :)

    YanıtlaSil
  3. Silvia s15 unutmuşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. araç onundu ama o sürerken gözükmedi

      Sil

Yorum Gönder