Hızlı ve Öfkeli 6 Arabaları

Bugün ki yazımızda sevilen filim serisi Hızlı ve Öfkelinin 6. filminde yer alan arabaları inceliyoruz. Seride yer alan bütün arabalar için: Hızlı ve Öfkeli

Nissan GT-R R35


Filmin başında Brian O'Conner'ın sürdüğü araba 2011 Nissan GT-R R35. 570 beygir gücündeki bu araba saatte maksimum 315 kilometre hıza ulaşabiliyor. 
Toretto'nun evinin önünde gördüğümüz mavi renkli süper arabanın modeli ise 2012 Nissan GT-R R35 Bensopra.

Lamborghini Gallardo Superleggera


Dominic Toretto'nun evinin önünde gördüğümüz bir diğer süper otomobil Lamborghini Gallardo Superleggera. 570 beygir gücünde bir motora sahip olan araba saatte maksimum 325 kilometre hıza ulaşabiliyor. 0'dan 100'e ise sadece 3.4 saniyede çıkabiliyor.

Chevrolet Camaro SS


Bir kere garajda gördüğümüz 1967 Chevrolet Camaro SS, Tej Parker tarafından açık arttırmada alındı. Ancak arabanın kullanıldığını hiç görmedik. Yinede çok güzel turuncu bir araba olduğu için listede yer alması gerektiğini düşündüm.
295 beygir gücünde bir motora sahip olan araba saatte maksimum 188 kilometre hıza ulaşabiliyor. Araba 0'dan 100'e 6.2 saniyede ulaşabiliyor.

Jensen Interceptor

Letty'nin garajda tamir ettiği ve Dom ile yarışırken sürdüğü araba 1971 Jensen Interceptor. 330 beygir gücündeki bu araba saatte maksimum 217 kilometre hız yapabiliyor.

Dodge Charger Daytona

Dom'un yarışta önünü kaldırarak sürdüğü araba ise 1969 Dodge Charger Daytona. 425 beygir gücünde bir motora sahip olan araba saatte maksimum 237 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Ford Mustang Fastback


Rome tankı durdurmaya çalışırken kullandığı araba 1969 Ford Mustang Fastback. Araba tankın altında kalıp ezilmişti ama bu sayede tankı durdurmayı da başarmışlardı. Arabanın 375 beygir gücünde bir motoru var.

Flip Car


Son olarak listede yer alması gereken araba tabii ki Rampa Araba. Flip Car Hızlı ve Öfkeli 6 filmi için tasarlanmış bir arabadır. Diğer arabaların altına girerek onları fırlatmaya veya devirmeye yarıyor.
Formula 1 arabalarına benzer bir tasarıma sahip diyebiliriz. Flip Car'da 480 beygir gücündeki LS3 motor kullanılmış.

Yorumlar

  1. benim en çok üzüldüğüm her filmde parçalanan chargerlar evlat acısı gibi koyuyo insana bizim olmasada

    YanıtlaSil
  2. o sırada kızlar "banane aq"

    YanıtlaSil

Yorum Gönder